Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z kakaowym kremem i owocami z dodatkiem bitej śmietany są rewelacyjne. Polecam. Smacznego.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 535
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 914
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3835
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 535
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 914
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3835
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
Ciasto. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko, cukier puder, 2 łyżki rumu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. ułożyć na blaszce i włożyć na 10 minut do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Krem: Jajko z cukrem waniliowym i cukrem wymieszać, dodać mąkę, mleko, kakao, śmietanę i dokładnie zmiksować.
Mieszankę kakaową wlać do podpieczonych babeczek.
Ułożyć owoce i ponownie wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut ( do momentu gdy krem będzie gęsty)Upieczone babeczki ostudzić, wyjąć z foremek.
Żelatynę wymieszać w 2 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić, dodać płynną żelatynę, wymieszać.
Przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić zimne babeczki.