Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z kakaowym kremem i owocami z dodatkiem bitej śmietany są rewelacyjne. Polecam. Smacznego.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27752
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27752
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko, cukier puder, 2 łyżki rumu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. ułożyć na blaszce i włożyć na 10 minut do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Krem: Jajko z cukrem waniliowym i cukrem wymieszać, dodać mąkę, mleko, kakao, śmietanę i dokładnie zmiksować.
Mieszankę kakaową wlać do podpieczonych babeczek.
Ułożyć owoce i ponownie wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec około 15-20 minut ( do momentu gdy krem będzie gęsty)Upieczone babeczki ostudzić, wyjąć z foremek.
Żelatynę wymieszać w 2 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić, dodać płynną żelatynę, wymieszać.
Przełożyć do szprycy cukierniczej, ozdobić zimne babeczki.