Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5972
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5972
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.
Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.