Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 534
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 73
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 167
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 835
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 534
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 73
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 167
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 835
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.
Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.