Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 848
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7762
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 139
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 142
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 848
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7762
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 139
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 142
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.
Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.