Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2867
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2867
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.
Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.