Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie serniczki doskonale pasują na kolację, śniadanie, a także po prostu na deser.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8776
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5156
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328315
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8776
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5156
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328315
Składniki
Ser biały dokładnie porozgniatać widelcem, albo przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, mąkę pszenną, cukier puder, szczyptę soli i dokładnie wymieszać, wyrobić masę. Ręce posmarować olejem i robić zgrabne kule. Odkładać na talerzyk posmarowany olejem. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Kolejno każdą kulę spłaszczać w rękach i kłaść na patelnię. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Usmażone serniczki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Serniczki podawać np. z dżemem morelowym, albo posypane cukrem pudrem, albo podać ze śmietaną. Smacznego. Porady Do masy serowej można dodać zapach waniliowy, albo migdałowy dla wzmocnienia zapachu. Serniczki można też tylko posypać cukrem pudrem, albo podać ze śmietaną.