Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych serników, jakie jadłam. Przepis na ten sernik dostałam od koleżanki z pracy. Do tej pory najlepszy był dla mnie "Sernik rosyjski" i w sumie sama nie wiem, gdybym miała wybierać, który jest nr 1 - oba są przepyszne. Składniki podane na tortownicę - piekąc w dużej blasze, trzeba wziąć półtorej porcji składników.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 36
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 150
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 225
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 110
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 36
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 150
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 225
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 110
Składniki
Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy nimi dno blachy.
Do sera dodajemy cukier i cukier waniliowy, mąkę oraz po jednym jajku, cały czas ucierając. Na sam koniec w 2 porcjach należy dodać śmietanę.
Masę serową wylewamy do tortownicy. Pieczemy 15 minut w 170 st. C, następnie obniżamy temperaturę do 110 st. i pieczemy około 1,5 godziny.
Około 20 minut przed kocem pieczenia na wierzch wylewamy śmietanę z cukrem i dalej pieczemy.