Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bananowy sernik na czekoladowym spodzie.
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 786
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 786
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Mąkę, kakao, masło, cukier i nutellę zagnieść, a następnie rozwałkować lub rozłożyć równomiernie w tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc niewysoki brzeg. Ponakłukawć widelcem i odstawić na pół godziny do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dojrzałe banany obrać i zmiksować razem z sokiem cytrynowym. Dodać cukier waniliowy i jogurt. Osobno wymieszać twaróg, cukier i budyń, a następnie zmieszać z puree bananowym. Potem pojedynczo dodawać jajka.
Na schłodzonym spodzie rozsypać czekoladowe kropelki i wylać masę serową. Piec ok. godziny. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić (w tortownicy).
Banany obrać i przekroić na pół wzdłuż i wszerz. Skropić sokiem cytrynowym i ułożyć na ostudzonym cieście. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu ( z 2 łyżkami cukru) i wylać na ciasto. Pozostawić do zastygnięcia. Nutellę podgrzać i ozdobić nią sernik.