Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany z serem to idealne połączenie na deser :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2307
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18054
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2307
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18054
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Składniki
Herbatniki maślane zmiksować ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, dać do lodówki. W gorącym mleku rozpuścić bardzo dokładnie żelatynę. Połowę bananów zmiksować i połączyć z serkiem. Następnie przelać ostudzone mleko z rozpuszczoną żelatyną, zmiksować. Gotową masę przelać na spód z ciastek, wyrównać i poukładać pozostałe banany skrojone w plastry.
Kremówkę ubić na sztywno. Z żelatyną postąpić analogicznie. Na końcu do masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę, wymieszać. Masę straciatella przelać na owoce, wyrównać i do lodówki. Gdy masa stężeje rozlać masę krówkową.
Brzegi ciasta obsypać startą czekoladą. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!