Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany z serem to idealne połączenie na deser :)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Herbatniki maślane zmiksować ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, dać do lodówki. W gorącym mleku rozpuścić bardzo dokładnie żelatynę. Połowę bananów zmiksować i połączyć z serkiem. Następnie przelać ostudzone mleko z rozpuszczoną żelatyną, zmiksować. Gotową masę przelać na spód z ciastek, wyrównać i poukładać pozostałe banany skrojone w plastry.
Kremówkę ubić na sztywno. Z żelatyną postąpić analogicznie. Na końcu do masy dodać startą na drobnych oczkach czekoladę, wymieszać. Masę straciatella przelać na owoce, wyrównać i do lodówki. Gdy masa stężeje rozlać masę krówkową.
Brzegi ciasta obsypać startą czekoladą. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!