Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Przygotowanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia
I również całość zmiksować do połączenia się składników.
Masa serowa:Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Następnie dodać cukier ze skórką cytrynową oraz margarynę i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Gdy już wszystko połączone dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną,
Zmiksować.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylać ciasto
Na ciasto masę twarogową
I wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 1 godziny i 15 minut w zależności od piekarnika. Jeśli z góry będzie za mocno przypiekało można nakryć folią aluminiową.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Można polać polewą czekoladową.
Ostudzony pozostawić na noc w lodówce, zajadać się na drugi dzień.
Robiąc ten sernik nie spodziewałam się takiego efektu.