Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Składniki
Przygotowanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia
I również całość zmiksować do połączenia się składników.
Masa serowa:Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Następnie dodać cukier ze skórką cytrynową oraz margarynę i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Gdy już wszystko połączone dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną,
Zmiksować.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylać ciasto
Na ciasto masę twarogową
I wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 1 godziny i 15 minut w zależności od piekarnika. Jeśli z góry będzie za mocno przypiekało można nakryć folią aluminiową.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Można polać polewą czekoladową.
Ostudzony pozostawić na noc w lodówce, zajadać się na drugi dzień.
Robiąc ten sernik nie spodziewałam się takiego efektu.