Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno brzoskwiniowe. A co najważniejsze nie trzeba go piec.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 161
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 229
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9279
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 161
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 229
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9279
Składniki
Formę o średnicy około 25 cm wyłożyć biszkoptami. Galaretkę brzoskwiniową i żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wodzie i odłożyć do wystudzenia. Na sztywno ubić śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodawać ser. Na koniec, dodać lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać, by połączyć wszystkie składniki. Masę serową wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą, aby otrzymać 05,l płynu i zagotować. Rozpuścić w nim galaretki i żelatynę i odłożyć do lekkiego stężenia. Odsączone brzoskwinie zmiksować blenderem na mus. Do tężejących galaretek wlać mus, wymieszać, wylać na zastygły sernik i odłożyć do lodówki do stężenia.