Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno brzoskwiniowe. A co najważniejsze nie trzeba go piec.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 112
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 449
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 112
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 449
Składniki
Formę o średnicy około 25 cm wyłożyć biszkoptami. Galaretkę brzoskwiniową i żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wodzie i odłożyć do wystudzenia. Na sztywno ubić śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodawać ser. Na koniec, dodać lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać, by połączyć wszystkie składniki. Masę serową wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki by masa zastygła. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą, aby otrzymać 05,l płynu i zagotować. Rozpuścić w nim galaretki i żelatynę i odłożyć do lekkiego stężenia. Odsączone brzoskwinie zmiksować blenderem na mus. Do tężejących galaretek wlać mus, wymieszać, wylać na zastygły sernik i odłożyć do lodówki do stężenia.