Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 420
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1436
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 420
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1436
Składniki
W śmietanie rozpuścić czekoladę i odstawić do wystudzenia, a następnie schłodzić.
Zmiksować ser z żółtkami, cukrem pudrem i na końcu z mąką tortową.
Zmiksować schłodzoną śmietanę czekoladową i dodać do masy serowej. Całość zmiksować.
Ubić białko na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając w tzw. ósemkę.
Wylać na małą blaszkę (21 x 28 cm) i piec 60 min. przez pierwsze 10 min. w temp. 180 st. C, a następnie 150 st. C.
Po upieczeniu wystudzić w piekarniku.
Ubić śmietanę kremową z cukrem waniliowym, a następnie dodać do sera mascarpone. Zmiksować.
Krem wyłożyć na wystudzony sernik. Na wierzch ułożyć wiśnie drążone.
W garnuszku rozpuścić masło, ze śmietanką, cukrem pudrem i kakao. Żelatynę zamoczyć w wodzie i dodać do polewy.
Lekko wystudzoną polewą udekorować wierzch sernika.
Całość schłodzić w lodówce.