Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na bazie napoju czekoladowego w proszku z dodatkiem masła orzechowego. Spód z herbatników czekoladowych i orzechów. Sernik jest dość prosty w wykonaniu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Tortownica 22 cm., wysmarowana tłuszczem. Spód. Herbatniki z orzechami rozdrobnić prawie na pył. Dodać masło orzechowe i mleko. Wilgotnym piaskiem wyłożyć spód tortownicy. Sernik. Serek wymieszać z napojem czekoladowym i budyniem. Masło orzechowe wymieszać z kilkoma łyżkami serka i dodać do reszty masy serowej. Jajka ubić na puch, delikatnie wymieszać z serkiem. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy. Piec w 170 C ok. 60 minut. Polewa. Lekko zagotować śmietankę, dodać rozdrobnioną czekoladę. Po chwili wszystko mieszać do przestudzenia. Ostudzony sernik polać polewą czekoladową.