Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29197
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18524
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29197
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1639
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18524
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 644
Składniki
Spód Ciasteczka, drobno pokruszyć, dodać roztopione masło oraz przyprawę, wszystkie składniki połączyć, masą cisteczkową wylepić dno tortownicy, wstawić do lodówki
Puree z dyni Dynie pokroić na ćwiartki wydrążyć miąższ oraz pestki, obrać ze skóry, tak przygotowaną dynię piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C przez około 50 minut, aż zrobi się miękka. Następnie upieczoną dynie przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
MASA SEROWA Wszystkie składniki na masę serową zmiksować na gładką, jednolitą masę, cały czas miksując dodawać puree z dyni. Masę serową przelać na schłodzony sód ciasteczkowy. Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170°C.
MASA KRÓWKOWA; 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag masła 150 dag cukru 1 łyżka kakao aromat waniliowy Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około 20-30. Masa zmniejszy swoją objętości i zacznie gęstnieć, wtedy należy zmniejszyć płomieni i mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. Gorącą masą polać schłodzony sernik.