Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię. I dla tego moja propozycja jest skierowana właśnie do tych osób co nie są mistrzami w tej dziedzinie a chcą zjeść i poczęstować pysznym deserem.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 139
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 999
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 139
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 999
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Składniki
Galaretki czerwoną, zieloną i pomarańczową rozpuszczamy w osobnych miskach w szklance gorącej wody i mieszam do momentu całkowitego rozpuszczenia. Następnie po stężeniu kroimy galaretki w kostkę. Kostka może być różnych wielkości .
Dwie żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Po wystygnięciu żółtych galaretek dodajemy je do serków i miksujemy wystudzone galaretki z serkami homogenizowanymi. Zmiksowaną masę wlewamy do końcowego naczynia i zaczynamy wrzucać kostki galaretek.
Następnie dodajemy pozostałe i tak to wyglada.
Jak wrzucimy wszytkie galaretki do masy to one wystaja powyżej masy więc trzeba pomieszać tak aby galaretki zostały pokryte w całości masą serową.
Otrzymaną masę z galaretkami wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze pozostawić w lodówce przez całą noc. A oto finał naszego działania. Jeśli się podoba to proszę lajkujcie, komentujcie i polecajcie znajomym. SMACZNEGO :-)