Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o cienkiej warstwie sera i najgrubszej z musu truskawkowego. Sernik gotowany który po dodaniu żelatyny „staje” się sernikiem na zimno. Dla tych którzy boją się salmonelli- jajka są podgrzane do tej temperatury w której zarazki giną. Mus oprócz truskawek zawiera bitą śmietanę, ale to piana z białek ubijanych długo na parze dodaje mu delikatności.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39236
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Wszystkie składniki na spód i zmiksować na mokry piasek. Do formy o wymiarach 24 x 35 cm masę ciastkową wcisnąć w spód, wyrównać.
Ser, masło żółtka cukier i mleko i włożyć do garnka podgrzewać cały czas mieszając przez około 5 minut. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Wymieszać z masą serową i jak zacznie trochę tężeć( gęstnieć) wlać na ciastkowy spód i zostawić w lodówce do stężenia.
Truskawki z cukrem (50 g) włożyć do garnka i gotować aż truskawki rozgotują się można rozdrobnić widelcem niektóre z nich zostawić całe. Trochę soku można wykorzystać na rozpuszczenie żelatyny.
Białka ubić z cukrem przez około 1 minutę . W garnuszku zagotować niewielką ilość wody; nad nim umieścić miskę z białkami - nie powinna dotykać powierzchni wody. W misce ubijać w dalszym ciągu białka z cukrem, przez równe 12 minut.
Ubić śmietankę z cukrem waniliowym na puszystą i gęstą masę. Dodać żelatynę wg przepisu na opakowaniu.
Wymieszać ubitą śmietankę i pianę z truskawkami. Wyłożyć na stężały ser. Zostawić w lodówce do stężenia. Można dać na wierzch ciasta dowolną polewę czekoladową i udekorować truskawkami.