Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Składniki
Margarynę, cukier,kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy.
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ser zmielić, połączyć z pozostałymi składnikami. Wiórków dodajemy według uznania. Utrzeć na gładką masę,wyłożyć na ciasto centymetr od brzegu.
Piec około półtorej godziny w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.