Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457312
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2192
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457312
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2192
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Składniki
Margarynę, cukier,kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy.
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ser zmielić, połączyć z pozostałymi składnikami. Wiórków dodajemy według uznania. Utrzeć na gładką masę,wyłożyć na ciasto centymetr od brzegu.
Piec około półtorej godziny w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.