Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, mięciutki sernik w połączeniu z jagodami. U mnie na spodzie z płatków kukurydzianych, herbatniki czy inne ciasteczka też będą pasowały.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101926
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5841
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101926
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5841
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę o śr. 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić. Płatki lub ciastka pokruszyć i połączyć z ciepłym masłem. Masę rozłożyć na spodzie tortownicy i wstawić do lodówki.
Jagody zmiksować blenderem i przetrzeć przez sito. Skórki wyrzucić. Twaróg zmiksować z jagodami, mlekiem, żółtkami i cukrem wanilinowym. Masę serową wylać na spód kukurydziany. Piec 60 minut. Pod koniec pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby się nam sernik nie przypiekł. Po upieczeniu zostawić na pół godziny w piekarniku, a następnie ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Ozdobić czekoladą. Smacznego :)