Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, puszysty sernik z dodatkiem bananów to świetny deser!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11940
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser zmiksować z masą krówkową. Namoczoną w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do masy krówkowej przelać mleko z żelatyną i przełożyć śmietankę, połączyć.
Połowę masy przelać na biszkopty, ułożyć owoce i zlać pozostałą masą. Schować do lodówki na całą noc.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem, przelać na ciasto i udekorować bezami. Schować jeszcze do lodówki na ok. 60 min. Smacznego!