Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MIĘCIUTKIE CIASTO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
UBIĆ BIAŁKA JAJ ZE SZCZYPTĄ SOLI,DODAĆ KOLEJNO CUKIER,ŻÓŁTKA,OLEJ ,WODĘ CIĄGLE UBIJAJĄC NA KONIEC ,MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM I ŁYŻKĄ KAKAO/MIESZAĆ DELIKATNIE./CIASTO UPIEC W PROSTOKĄTNEJ FORMIE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 45 MIN. W 180 STOPNIACH.
SER WYŁOŻYĆ DO MISKI DODAĆ 2-3 ŁYŻKI CUKRU ZMIKSOWAĆ,NASTĘPNIE DODAĆ 2 TĘŻEJĄCE GALARETKI WYMIESZAĆ./GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 2 NIEPEŁNYCH SZKL.WODY.
OSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ .NA 1 CZĘŚĆ WYŁOŻYĆ TĘŻEJĄCĄ MASĘ SEROWĄ POŁOŻYĆ NA TO 2 CZĘŚĆ CIASTA
SCHŁODZONĄ ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO DODAJĄC 2 ŚMIETANFIKSY.NA WIERZCH TROCHĘ WIÓREK KOKOSOWYCH.WSTWIĆ NA 2 GODZ. DO LODÓWKI.