Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik korzenny – idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia. Kruchy korzenny spód z kremową masą serową i gęstą polewą karmelową tworzy cudowne połączenie, które z pewnością na każdym zrobi wrażenie. Po drugi kawałek będzie ustawiała się kolejka chętnych. Zapisz ten przepis i przetestuj jeszcze przed świętami.
Tortownica 24 cm
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 178
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2159
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 512
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 178
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2159
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 512
Składniki
Kruche ciasteczka rozdrobnij w melakserze lub przesyp do woreczka i rozbij tłuczkiem na pył. Masło rozpuść w rondelku i połącz z ciasteczkami.
Tortownicę wyściel papierem do pieczenia. Na spód wyłóż ciasteczka połączone z masłem. Spód wyrównaj.
Przygotuj masę serową. Twaróg przełóż do miski i dodaj pozostałe składniki: jajka, cukier, śmietankę, szczyptę soli i krem korzenny. Składniki zmiksuj do połączenia.
Serową masę przelej do formy z kruchym spodem.
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni (grzałka góra-dół). Sernik piecz przez około 90 minut. Upieczony sernik korzenny studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Wystudzony sernik korzenny udekoruj gotową masą kajmakową z puszki.