Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,wilgotny ,nie przesłodzony...zawsze udaje się...:)
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5441
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 113
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 72
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 108
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5441
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 113
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 72
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 108
Składniki
Ciasto: Mąkę,cukier,proszek do pieczenia,4 żółtka i 1 całe jajko zagnieść.1/3 ciasta odłożyć,dodać kakao i jeszcze zagnieść.Schłodzić w lodówce. Masa serowa: Miękkie masło ucierać z cukrem i dodawanymi kolejno żółtkami,aż uzyskamy gładką masę.Następnie wsypać budyń w proszku,dodać zmielony ser i dalej ucierać.Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Rodzynki wcześniej moczymy w przegotwanej wodzie ,wymieszanej z rumem.
Schłodzone ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,nakłuwamy widelcem i wykładamy masę serową.Osobno rozwałkowujemy ciasto kakaowe i wykrawamy foremką dowolnego kształtu ciastka,które układamy na masie serowej. Pieczemy około godziny w temp.160 stopni.