Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził Ci się już tradycyjny sernik? Może tym razem sięgniesz po przepis na sernik lwowski, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ten sernik bez spodu, za to z dużą ilością rodzynek na liczne grono zwolenników. Zobacz, czy to także Twój smak.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Składniki
Twaróg zmiel bardzo dokładnie, najlepiej trzykrotnie. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Gdy napęcznieją, to odcedź je porządnie na sitku. Możesz nawet lekko odcisnąć. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Mieszaj je tak długo, aż znikną wszystkie kryształki.
Oddzielone od białek żółtka dodaj do masła i cukru. Zmiksuj, by połączyć je w gładką całość. Do masy dodaj zmielony twaróg, porządnie odcedzone z wody rodzynki oraz kaszę. W oddzielnej misce ubij na sztywno białka i uzyskaną pianę połącz z masą twarogową. Połącz je za pomocą szpatułki, by nie przebić pęcherzyków powietrza znajdujących się w pianie z białek.
Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz użyć tak zwanej keksówki. Formę z sernikiem lwowskim wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 45-50 minut.