Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził Ci się już tradycyjny sernik? Może tym razem sięgniesz po przepis na sernik lwowski, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ten sernik bez spodu, za to z dużą ilością rodzynek na liczne grono zwolenników. Zobacz, czy to także Twój smak.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18383
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18383
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Składniki
Twaróg zmiel bardzo dokładnie, najlepiej trzykrotnie. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Gdy napęcznieją, to odcedź je porządnie na sitku. Możesz nawet lekko odcisnąć. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Mieszaj je tak długo, aż znikną wszystkie kryształki.
Oddzielone od białek żółtka dodaj do masła i cukru. Zmiksuj, by połączyć je w gładką całość. Do masy dodaj zmielony twaróg, porządnie odcedzone z wody rodzynki oraz kaszę. W oddzielnej misce ubij na sztywno białka i uzyskaną pianę połącz z masą twarogową. Połącz je za pomocą szpatułki, by nie przebić pęcherzyków powietrza znajdujących się w pianie z białek.
Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz użyć tak zwanej keksówki. Formę z sernikiem lwowskim wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 45-50 minut.