Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2591
Składniki
Przygotowanie spodu. Ciastka rozdrabniamy w malakserze. Lekko roztopione masło wlewamy do ciastek i dokładnie łączymy. Bierzemy tortownicę o średnicy 24 cm i na spód wykładamy ciastka równając powierzchnię lekko ubijając i wkładamy do lodówki.
Przygotowanie masy. Matchę rozpuszczamy w wodzie i schładzamy. Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z matchą. Następnie dodajemy jajka, cukier, skórkę pomarańczy, śmietankę i dokładnie łączymy składniki. Gotową masę przelewamy na spód. Włączamy piekarnik, wkładamy tortownicę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, Następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik w piekarniku. Wystudzony sernik wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin.
Przygotowanie polewy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę razem ze śmietanką oraz matchą i polewamy sernik. Na końcu posypujemy pistacjami.