Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecudny sernik, wygląda obłędnie, smakuje cudnie, znika w kilka minut ze stołu ;-)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 80
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Spód: Blachę (20 x 30 )wyłożyć papierem do pieczenia. Można także zrobić sernik w tortownicy (24 x 24) Herbatniki dobrze pokruszyć dodać 50 g masła, wyrobić aż powstanie masa typu mokry piasek. Wyłożyć "piasek" na blachę i podpiec 10 min w temp. 180'C
Masa serowa: Twaróg, 200 ml śmietany kremówki, 5 jajek, 200 g cukru pudru, budyń ( proszek), cukier waniliowy razem zmiksować do połączenia jednolitej masy. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Batony Milky Way pokroić w 1 cm kawałki, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Całość wlać na podpieczony spód. Piec w temp 170'C ok 60-70 min, lub w kąpieli wodnej w temp 160'C - ok 70 minut ( jeśli sernik robimy w tortownicy, to dobrze owinąć ją folią aluminiową przy pieczeniu w kąpieli wodnej) Sernik studzić w uchylonym piekarniku.
Polewa: 2 łyżki masła i 100 ml śmietany kremówki podgrzać. Zestawić z ognia, dodać 2 tabliczki czekolady. odczekać minutę i energicznie wymieszać całość, do uzyskania jednolitej masy. Polewę wylać na ostudzony sernik. Milky Way Crispy Rolls pokroić na mniejsze kawałki, rozsypać równomiernie na jeszcze letnią polewę. Placek włożyć do lodówki na przynajmniej 3 godz przed podaniem.