Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki są pyszne. Ten jest bardzo jajeczny. Czekolada i borówki są doskonałym dodatkiem.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 857
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 857
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna piane. W miseczce wymieszać razem ser, żółtka, śmietanę, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sok z cytryny. Dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie połączyć najlepiej szpatułką. Masę wyłożyć do foremki ( 24x34 ) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na godzinę20 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego. Dodać borówki i wyłożyć na wierzch zimnego sernika. Sernik schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Smacznego.