Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki są pyszne. Ten jest bardzo jajeczny. Czekolada i borówki są doskonałym dodatkiem.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 263
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 263
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna piane. W miseczce wymieszać razem ser, żółtka, śmietanę, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sok z cytryny. Dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie połączyć najlepiej szpatułką. Masę wyłożyć do foremki ( 24x34 ) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na godzinę20 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego. Dodać borówki i wyłożyć na wierzch zimnego sernika. Sernik schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. Smacznego.