Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52208
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 176
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52208
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 176
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Twaróg, mleko skondensowane, żółtka, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia pomieszać przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Dodać ubite białka. Delikatnie połaczyć przy pomocy szpatułki. Foremkę 20×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do foremki. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 60 min. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach ok 20 min. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze schłodzić. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.