Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Twaróg, mleko skondensowane, żółtka, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia pomieszać przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Dodać ubite białka. Delikatnie połaczyć przy pomocy szpatułki. Foremkę 20×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do foremki. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 60 min. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach ok 20 min. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze schłodzić. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.