Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34964
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18017
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34964
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18017
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Twaróg, mleko skondensowane, żółtka, budyń śmietankowy i proszek do pieczenia pomieszać przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Dodać ubite białka. Delikatnie połaczyć przy pomocy szpatułki. Foremkę 20×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do foremki. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 60 min. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach ok 20 min. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze schłodzić. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.