Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatkiem brzoskwiń. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana, ręcznik papierowy, sitko, nóż,
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17695
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6061
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17695
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6061
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować ciasto; Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier , kakao, masło oraz żółtka i wyrobić gładkie , jednolite ciasto. Podzielić na dwie części większą i mniejszą. Część mniejszą owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki, a większą częścią wyłożyć spód przygotowanej blaszki, ponakłuwać widelcem i odłożyć w chłodne miejsce. Brzoskwinie odsączyć na sitku i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie pokroić w kostkę. Masa serowa; Żółtka utrzeć na puszystą , białą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawać porcjami twaróg, nastepnie proszek budyniowy i śmietanę. Po wymieszaniu już nie miksując - ucierając wmieszać drewniana łyżką ubitą piane z białek( pamiętając aby dodać również białka pozostawione z ciasta ). Na koniec do masy dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na przygotowany spód, na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 60 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach 20 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po przekrojeniu gotowe do podania. Smacznego