Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy sernik który zawsze wychodzi zapraszam po przepis
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 75
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 282
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 75
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 282
Składniki
Ciasto kruche ;Do miski dajemy make z proszkiem ,cukier, margarynę ,aromat zółtka białka odstawiam .Z podanych składników zagniatam ciasto i wykladam do dużej blaszki wyłożonej papierem podpiekam w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .
Masa serowa ;Do miski dajemy 2 całe jajka i 2 żółtka białka odkładamy. wsypuje 3/4 szkl cukru aromat waniliowy i ucieramy na jasną masę. Następnie dodajemy stopniowo ser miksujemy. wlewam olej, mleko, budynie bez cukru po 40g miksujemy do uzyskania gładkiej masy serowej.
Beza ; Białka z 5 jajek z odrobina soli ubijam na sztywną pianę dodajemy stopniowo pół szklanki cukru. Miksujemy do jego rozpuszczenia na koniec dodaje kisiel cytrynowy może być inny.
Na podpieczone ciasto wykladam masę serowa równam i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej polce bez termo obiegu 45 -50 minut .Sernik wyjmuje z piekarnika wykladam ubitą bezę równam i piekę jeszcze 10 -15 minut do zrumienienia bezy. Upieczone ciasto wyjmuje z piekarnika i odstawiam w blaszce by ostygło, ja dodatkowo polałam polewą i posypałam posypką ale można zostawić bez polewy . Sernik wstawiam na cała noc do lodówki, po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego