Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Skyrniczek " Pyszna alternatywa do twarogu ,szybka ,słodka i zdrowa
Tortownica
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu . Do dużej miski przekładamy Skyr i serek mascarpone ,dodajemy troszkę slodzidla i mieszamy ,możemy użyć miksera. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy do masy serowej i mieszamy do połączenia składników ,odstawiamy . Tortownicę lekko smarujemy olejem kokosowym . Do tortownicy układamy biszkopty ,by pokryły dno ,jeśli używacie podłużnej formy to lepiej.kupic podłużne biszkopty . Następnie przekładamy Nasza masę serową na biszkopty ,wyrównujemy ,wkładamy do lodówki . Nie zapominamy o galaretce ,mieszamy odstawiamy do lodówki i używamy dopiero gdy już nieco się zetnie w innym wypadku może przeciekać przez tortownicę . Myjemy ulubione owoce i kroimy na mniejsze kawałki ,wyciągamy masę w którą lekko wpychamy owoce wedle uznania i fantazji spowrotem odkładamy do lodówki . Gdy galaretka będzie już nieco zacięta przelewamy ja na Naszą masę serowo owocowa i czekamy aż wszystko stężeje w lodówce 2-4 godzin. Smacznego