Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Skyrniczek " Pyszna alternatywa do twarogu ,szybka ,słodka i zdrowa
Tortownica
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu . Do dużej miski przekładamy Skyr i serek mascarpone ,dodajemy troszkę slodzidla i mieszamy ,możemy użyć miksera. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy do masy serowej i mieszamy do połączenia składników ,odstawiamy . Tortownicę lekko smarujemy olejem kokosowym . Do tortownicy układamy biszkopty ,by pokryły dno ,jeśli używacie podłużnej formy to lepiej.kupic podłużne biszkopty . Następnie przekładamy Nasza masę serową na biszkopty ,wyrównujemy ,wkładamy do lodówki . Nie zapominamy o galaretce ,mieszamy odstawiamy do lodówki i używamy dopiero gdy już nieco się zetnie w innym wypadku może przeciekać przez tortownicę . Myjemy ulubione owoce i kroimy na mniejsze kawałki ,wyciągamy masę w którą lekko wpychamy owoce wedle uznania i fantazji spowrotem odkładamy do lodówki . Gdy galaretka będzie już nieco zacięta przelewamy ja na Naszą masę serowo owocowa i czekamy aż wszystko stężeje w lodówce 2-4 godzin. Smacznego