Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 316
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 814
Składniki
Wykonanie: Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg zmielić dwa razy, dodać śmietankę, cukier puder i waniliowy. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.