Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo smaczny deser, który jest chętnie zjadany przez moją rodzinę i znajomych.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 357
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 50
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 357
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 50
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Ananasy odsączyć z syropu. Odlać kilka łyżek i nasączyć delicje , które układamy w szklanym naczyniu o wymiarach 25/12 cm. Galaretkę rozmieszać z 1/2 szklanki gorącej wody. Przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, dodać serek, ewentualnie cukier do smaku i wlać lekko tężejącą galaretkę. Wylać na delicje. Resztę syropu i ananasy zmiksować. Dodać szklankę soku pomarańczowego i rozpuszczoną żelatynę. Wylać na masę serową. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.