Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty w zrobieniu deser, który osłodzi każde podniebienie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 250 ml wrzącej wody. W międzyczasie wykładamy folią spożywczą formę. Ostudzoną galaretkę wylewamy do wyłożonej folią formy i wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Następnie rozpuszczamy galaretkę krystaliczną w 250 ml wrzącej wody. Do miseczki wkładamy 250 ml (1 szklankę) serka z wiaderka. Do serka wlewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego wymieszania sera z galaretką. Masę serową wlewamy na stężałą galaretkę agrestową. Formę wstawiamy ponownie do lodówki żeby stężała masa serowa. Podczas gdy forma jest w lodówce rozpuszczamy galaretkę leśne owoce w 250 ml wrzącej wodzie, powidła z pigwowca i aronii umieszczamy w miseczce i wlewamy do nich ostudzoną galaretkę o smaku leśnych owoców, dokładnie całość mieszamy łyżką. Masę z powideł wlewamy do formy i górę obkładamy warstwą z herbatników. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy delektować się smacznym deserem. Smacznego !!!