Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty w zrobieniu deser, który osłodzi każde podniebienie.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 250 ml wrzącej wody. W międzyczasie wykładamy folią spożywczą formę. Ostudzoną galaretkę wylewamy do wyłożonej folią formy i wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Następnie rozpuszczamy galaretkę krystaliczną w 250 ml wrzącej wody. Do miseczki wkładamy 250 ml (1 szklankę) serka z wiaderka. Do serka wlewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego wymieszania sera z galaretką. Masę serową wlewamy na stężałą galaretkę agrestową. Formę wstawiamy ponownie do lodówki żeby stężała masa serowa. Podczas gdy forma jest w lodówce rozpuszczamy galaretkę leśne owoce w 250 ml wrzącej wodzie, powidła z pigwowca i aronii umieszczamy w miseczce i wlewamy do nich ostudzoną galaretkę o smaku leśnych owoców, dokładnie całość mieszamy łyżką. Masę z powideł wlewamy do formy i górę obkładamy warstwą z herbatników. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy delektować się smacznym deserem. Smacznego !!!