Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik truskawkowy bez pieczenia to trzy pięknie wyglądające i pyszne warstwy: kruchy spód, śmietankowa masa i owocowy krem. Wypróbuj!
Wymiary tortownicy: średnica 23 cm
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Rozpuść masło. Herbatniki pokrusz drobno, aby miały konsystencję piasku. Połącz z masłem, wymieszaj dokładnie. Na spód tortownicy o średnicy około 23 cm, wyłóż masę. Dociśnij dokładnie przy krawędziach. Przełóż do lodówki, aby spód się schłodził.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misce. Dodaj mascarpone. Całość ubijaj tak długo aż zrobi się gęsta, sztywna masa. Wtedy dodaj cukier puder i wymieszaj do połączenia składników. Wyłóż na herbatnikowy spód i ponownie odstaw do lodówki.
Zrób teraz warstwę truskawkową. Galaretkę rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw. Owoce umyj, osusz, a następnie drobno je pokrój. Jeśli nie chcesz kawałków truskawek w kremie to zblenduj je. Przełóż do galaretki i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.
Osobno ubij śmietankę wyciągniętą prosto z lodówki na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier i zamieszaj. Wlej cienkim strumieniem tężejącą, chłodną już galaretkę, cały czas mieszaj. Wyłóż na warstwę śmietankową i przełóż do lodówki na minimum 3 godziny.