Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik truskawkowy bez pieczenia to trzy pięknie wyglądające i pyszne warstwy: kruchy spód, śmietankowa masa i owocowy krem. Wypróbuj!
Wymiary tortownicy: średnica 23 cm
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Rozpuść masło. Herbatniki pokrusz drobno, aby miały konsystencję piasku. Połącz z masłem, wymieszaj dokładnie. Na spód tortownicy o średnicy około 23 cm, wyłóż masę. Dociśnij dokładnie przy krawędziach. Przełóż do lodówki, aby spód się schłodził.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misce. Dodaj mascarpone. Całość ubijaj tak długo aż zrobi się gęsta, sztywna masa. Wtedy dodaj cukier puder i wymieszaj do połączenia składników. Wyłóż na herbatnikowy spód i ponownie odstaw do lodówki.
Zrób teraz warstwę truskawkową. Galaretkę rozpuść w 200 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw. Owoce umyj, osusz, a następnie drobno je pokrój. Jeśli nie chcesz kawałków truskawek w kremie to zblenduj je. Przełóż do galaretki i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.
Osobno ubij śmietankę wyciągniętą prosto z lodówki na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier i zamieszaj. Wlej cienkim strumieniem tężejącą, chłodną już galaretkę, cały czas mieszaj. Wyłóż na warstwę śmietankową i przełóż do lodówki na minimum 3 godziny.