Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek Wielkanocny :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Ucierając dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe.
Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy.
Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika 180°C i piec około 60-70 minut.
Ostudzić w blaszce. Przed podaniem pokroić na porcje. Oprószyć cukrem pudrem.