Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1243
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 251
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4337
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1243
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 251
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4337
Składniki
Tortownica 22-24 cm, wysmarowana tłuszczem. Orzechy posiekać. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie z rumem, potem osuszyć.
Spód. Ciastka rozdrobnić w malakserze z nutellą, dodać 2-3 łyżki śmietany odmierzonej do sernika.
Masę przełożyć do tortownicy i lekko docisnąć.
Masa serowa. Jajka lekko zmiksować z cukrami.
Partiami dodawać ser, budynie i pozostałą śmietanę.
Na końcu dodać skórkę pomarańczową, bakalie i lekko wymieszać łyżką.
Masę przelać do tortownicy.
Piec w 170 C około 60 minut.