Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1749
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1376
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1749
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 56
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 138
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1376
Składniki
Tortownica 22-24 cm, wysmarowana tłuszczem. Orzechy posiekać. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie z rumem, potem osuszyć.
Spód. Ciastka rozdrobnić w malakserze z nutellą, dodać 2-3 łyżki śmietany odmierzonej do sernika.
Masę przełożyć do tortownicy i lekko docisnąć.
Masa serowa. Jajka lekko zmiksować z cukrami.
Partiami dodawać ser, budynie i pozostałą śmietanę.
Na końcu dodać skórkę pomarańczową, bakalie i lekko wymieszać łyżką.
Masę przelać do tortownicy.
Piec w 170 C około 60 minut.