Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 330
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 239
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 330
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 239
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Składniki
Tortownica 22-24 cm, wysmarowana tłuszczem. Orzechy posiekać. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie z rumem, potem osuszyć.
Spód. Ciastka rozdrobnić w malakserze z nutellą, dodać 2-3 łyżki śmietany odmierzonej do sernika.
Masę przełożyć do tortownicy i lekko docisnąć.
Masa serowa. Jajka lekko zmiksować z cukrami.
Partiami dodawać ser, budynie i pozostałą śmietanę.
Na końcu dodać skórkę pomarańczową, bakalie i lekko wymieszać łyżką.
Masę przelać do tortownicy.
Piec w 170 C około 60 minut.