Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik na zimno z brzoskwiniami...Paraguayo
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2229
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 665
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2229
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 665
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami przełożonymi marmoladą. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować ,na koniec dodać żelatynę wymieszaną z małą ilością masy serowej, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić.