Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik z brzoskwiniami
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 787
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 335
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. Masło kroję w kostkę, dodaję do suchych składników i siekam nożem lub rozcieram palcami na małe kawałeczki. Dodaje żółtka i szybko zagniatam ciasto. Dzielę na dwie nierówne części. Mniejszy kawałek owijam w folię i chowam do zamrażarki, większą częścią ciasta wylepiam prostokątną blachę o wymiarach 24x32 cm i wstawiam do lodówki.
Brzoskwinie odsączam na sicie, kroję na ćwiartki lub mniejsze części.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksować (ja to robie w mikserze).
PIANKA; Białka ubić na sztywną pianę, stopnowo dodając cukier dalej ubijając. Dodać kisiel wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Na formę z wylepionym ciastem wlewamy masę serową, następnie dajemy pokrojone brzoskwinie, ubitą piankę i na koniec trzemy zamrożoną część ciasta.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około godzinę. Wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.