Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik z brzoskwiniami
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 165
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 847
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 655
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 165
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 847
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 655
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem pudrem. Masło kroję w kostkę, dodaję do suchych składników i siekam nożem lub rozcieram palcami na małe kawałeczki. Dodaje żółtka i szybko zagniatam ciasto. Dzielę na dwie nierówne części. Mniejszy kawałek owijam w folię i chowam do zamrażarki, większą częścią ciasta wylepiam prostokątną blachę o wymiarach 24x32 cm i wstawiam do lodówki.
Brzoskwinie odsączam na sicie, kroję na ćwiartki lub mniejsze części.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksować (ja to robie w mikserze).
PIANKA; Białka ubić na sztywną pianę, stopnowo dodając cukier dalej ubijając. Dodać kisiel wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Na formę z wylepionym ciastem wlewamy masę serową, następnie dajemy pokrojone brzoskwinie, ubitą piankę i na koniec trzemy zamrożoną część ciasta.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około godzinę. Wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.