Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spodzie z ciastek OREO. Polecam
miska, mikser, łyżka drewniana, średniej wielkości blaszka, worek foliowy, wałek,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Około 4 - 5 ciasteczek połamać na mniejsze kawałki , odłożyć na boku. Pozostałe ciasteczka porozdzielać, usunąć masę, ciastka przełożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na miał. Następnie przełożyć do miski, dodać rozpuszczone, wystudzone masło wymieszać do połączenia w jedną masę. Do przygotowanej blaszki przełożyć masę z ciastek, rozprowadzić po całym spodzie blaszki ugniatając. Blaszkę włożyć do lodówki na 30 minut. do schłodzenia spodu. W tym czasie przygotować masę serową; Żółtka oddzielić od białek, zmiksować do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając miksowania dodać śmietanę oraz proszek budyniowy, następnie porcjami dodawać twaróg. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać w masę serową. Masę przelać na przygotowany spód, na górę powkładać połamane kawałki ciastek . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku i studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20 - 30 minut, po tym czasie wyjąć i całkowicie wystudzić. Gotowy sernik polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą robiąc esy floresy lub posypać cukrem pudrem. Udekorować miętą oraz marchewkami cukrowymi. Smacznego
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu gotowy do pokrojenia. Smacznego