Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogarnął mnie cukiniowy amok :). Jem na surowo, robię leczo, placuszki, sałatki z cukini, muffinki.... Pomyślałam sobie; ''może sernik''. I tak powstał sernik bardzo inny. Świetny w smaku. Nie opada :) , łatwo się kroi. I co najważniejsze posiada ZERO tłuszczu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 914
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 291
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 17333
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 914
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 291
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 17333
Składniki
Purre z cukini robimy w następujący sposób; Cukinię obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne. Następnie trzemy na tarce. Dusimy pod przykryciem, dolewając odrobinę wody. Gdy zmięknie miksujemy blenderem. Odparowujemy. Odmierzamy szklankę do sernika.
Ser , puree i mąkę ziemniaczaną miksujemy. Dodajemy stopniowo jajka na koniec dodajemy cukier i przyprawy. Pieczemy w 160*- 60 minut Po 60-iu minutach otwieramy piekarnik i lekko wysuwamy ciasto. Polewamy śmietanką i zapiekamy jeszcze 15 minut. Po tych 15-tu minutach wyjmujemy z piekarnika. Umieszcamy na kratce i studzimy. zimne ciasto dekorujemy. Przepis na śmietankę; 200 ml śmietany 18% mieszamy z 4 łyżkami cukru kryształu. Smacznego i gorąco polecam :)