Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na różne okazje jak i przyjęcia okolicznościowe pięknie prezentuje się na stole.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6323
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj margarynę, żółtka i jajko, na koniec dodaj śmietanę zagnieść kruche ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj wyłóż do blachy ponakuwaj widelcem i posmaruj białkiem.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaj ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, olejki i wszystko dokładnie wymieszaj,na koniec dodaj pianę z białek. Masę serową wylej na ciasto i piecz około 1 godziny w temperaturze 170 st.
Czekoladę rozpuść dodaj śmietanę. Po wystygnięciu sernika wierzch polej czekoladą możesz jeszcze zetrzeć kilka kostek czekolady na górę sernika. Smacznego.