Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na różne okazje jak i przyjęcia okolicznościowe pięknie prezentuje się na stole.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj margarynę, żółtka i jajko, na koniec dodaj śmietanę zagnieść kruche ciasto. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj wyłóż do blachy ponakuwaj widelcem i posmaruj białkiem.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaj ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, olejki i wszystko dokładnie wymieszaj,na koniec dodaj pianę z białek. Masę serową wylej na ciasto i piecz około 1 godziny w temperaturze 170 st.
Czekoladę rozpuść dodaj śmietanę. Po wystygnięciu sernika wierzch polej czekoladą możesz jeszcze zetrzeć kilka kostek czekolady na górę sernika. Smacznego.