Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ten sernik! Za smak i za łatwość w przygotowaniu. Jedyne o cd trzeba pamiętać to, aby składniki były w temperaturze pokojowej. jest kremowy, delikatny nie przesłodzony. Idealnie współgra z fruzeliną, która fantastycznie orzeźwia jego smak. Zapraszam do obejrzenia filmiku krok po kroku który znajdziesz na kanale YouTube oraz na Instagramie. Linki zostawiam pod przepisem. Słodkich wypieków!
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
SPÓD Ciasteczka pokrusz za pomocą wałka lub blendera. Dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszaj, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Dno formy o średnicy 24cm wyłóż papierem. Rozprowadź równomiernie masę ciasteczkową i dobrze dociśnij. Schładzaj w lodówce 10min. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASS SEROWA Wszystkie składniki na masę umieść w misie robota i zmiksuj na gładką masę. Wylej na podpieczony spód. Na dolną półkę piekarnika włóż naczynie z wodą a na górną ciasto i piecz w 170°C przez 60-70 minut. Jeśli boki sera będą się przypiekać, przykryj papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik zostaw w zamkniętym piekarniku na ok. godzinę.
Frużelina Owoce umieść w garnku i zasyp cukrem. Jeśli są zbyt kwaśne możesz dodać więcej cukru. Kiedy puszcza sok zmniejsz moc palnika i gotuj chwilę, aż zaczną rozpadać się na małe kawałki a część soku odparuje. Następnie wlej wodę połączoną ze skrobia ziemniaczaną i gotuj tylko do zgęstnienia. Przestudzoną frużelinę rozprowadź równomiernie na serniku. Włóż na chwilę do lodówki, aby zgęstła. Po tym czasie dekorujemy owocami. Smacznego!