Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ten sernik! Za smak i za łatwość w przygotowaniu. Jedyne o cd trzeba pamiętać to, aby składniki były w temperaturze pokojowej. jest kremowy, delikatny nie przesłodzony. Idealnie współgra z fruzeliną, która fantastycznie orzeźwia jego smak. Zapraszam do obejrzenia filmiku krok po kroku który znajdziesz na kanale YouTube oraz na Instagramie. Linki zostawiam pod przepisem. Słodkich wypieków!
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2504
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2537
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 301
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2504
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2537
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 301
Składniki
SPÓD Ciasteczka pokrusz za pomocą wałka lub blendera. Dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszaj, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Dno formy o średnicy 24cm wyłóż papierem. Rozprowadź równomiernie masę ciasteczkową i dobrze dociśnij. Schładzaj w lodówce 10min. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASS SEROWA Wszystkie składniki na masę umieść w misie robota i zmiksuj na gładką masę. Wylej na podpieczony spód. Na dolną półkę piekarnika włóż naczynie z wodą a na górną ciasto i piecz w 170°C przez 60-70 minut. Jeśli boki sera będą się przypiekać, przykryj papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik zostaw w zamkniętym piekarniku na ok. godzinę.
Frużelina Owoce umieść w garnku i zasyp cukrem. Jeśli są zbyt kwaśne możesz dodać więcej cukru. Kiedy puszcza sok zmniejsz moc palnika i gotuj chwilę, aż zaczną rozpadać się na małe kawałki a część soku odparuje. Następnie wlej wodę połączoną ze skrobia ziemniaczaną i gotuj tylko do zgęstnienia. Przestudzoną frużelinę rozprowadź równomiernie na serniku. Włóż na chwilę do lodówki, aby zgęstła. Po tym czasie dekorujemy owocami. Smacznego!