Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ten sernik! Za smak i za łatwość w przygotowaniu. Jedyne o cd trzeba pamiętać to, aby składniki były w temperaturze pokojowej. jest kremowy, delikatny nie przesłodzony. Idealnie współgra z fruzeliną, która fantastycznie orzeźwia jego smak. Zapraszam do obejrzenia filmiku krok po kroku który znajdziesz na kanale YouTube oraz na Instagramie. Linki zostawiam pod przepisem. Słodkich wypieków!
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 43
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 145
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 43
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 145
Składniki
SPÓD Ciasteczka pokrusz za pomocą wałka lub blendera. Dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszaj, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Dno formy o średnicy 24cm wyłóż papierem. Rozprowadź równomiernie masę ciasteczkową i dobrze dociśnij. Schładzaj w lodówce 10min. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASS SEROWA Wszystkie składniki na masę umieść w misie robota i zmiksuj na gładką masę. Wylej na podpieczony spód. Na dolną półkę piekarnika włóż naczynie z wodą a na górną ciasto i piecz w 170°C przez 60-70 minut. Jeśli boki sera będą się przypiekać, przykryj papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik zostaw w zamkniętym piekarniku na ok. godzinę.
Frużelina Owoce umieść w garnku i zasyp cukrem. Jeśli są zbyt kwaśne możesz dodać więcej cukru. Kiedy puszcza sok zmniejsz moc palnika i gotuj chwilę, aż zaczną rozpadać się na małe kawałki a część soku odparuje. Następnie wlej wodę połączoną ze skrobia ziemniaczaną i gotuj tylko do zgęstnienia. Przestudzoną frużelinę rozprowadź równomiernie na serniku. Włóż na chwilę do lodówki, aby zgęstła. Po tym czasie dekorujemy owocami. Smacznego!