Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na co dzień i od święta. Prosty, szybki i bardzo smaczny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12037
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16694
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5399
Składniki
Forma 27 X 18 cm. Bakalie grubo posiekać, rodzynki zalać gorącą wodą z rumem, po napęcznieniu odcedzić. Bakalie połączyć z rodzynkami i łyżką miodu, wymieszać. Ser krótko zmiksować z oboma cukrami, dodawać po jednym jajku i budyń. Nie mieszamy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Formę delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół. Ser wylać na herbatniki. Na ser rozłożyć połówki jabłek , każdą napełnić bakaliami.
Serniki piec około 60 minut w 180 C, pod koniec można zmniejszyć do 170 C. Sernik studzimy w piekarniku.