Sernik z kisielem to sernik bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu . Po upieczeniu i wystudzeniu można go oblać rozpuszczoną czekoladą, polukrować lukrem lub oprószyć cukrem pudrem albo przygotować pyszną polewę kakaową. Polecam
Sernik z kisielem
Składniki
- ser trzykrotnie mielony 1 kg,
- cukier drobny około 1 szklanki o poj. 250 ml,
- masło 1 kostka,
- jajka 5 szt,
- kisiel cytrynowy (na pół litra wody),
- starta skórka z 1 cytryny,
- cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki,
- Dodatkowo;
- bułka tarta do tortownicy,
- tłuszcz do tortownicy,
- cukier puder do oprószenia sernika,
Składniki
- ser trzykrotnie mielony 1 kg,
- cukier drobny około 1 szklanki o poj. 250 ml,
- masło 1 kostka,
- jajka 5 szt,
- kisiel cytrynowy (na pół litra wody),
- starta skórka z 1 cytryny,
- cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki,
- Dodatkowo;
- bułka tarta do tortownicy,
- tłuszcz do tortownicy,
- cukier puder do oprószenia sernika,

Potrzebne przybory kuchenne
tortownica, mikser, łyżka drewniana, garnuszek, miska,
Etapy przygotowania
Ser z wiaderka przełożyć do miski, następnie zmiksować z żółtkami, obydwoma cukrami , roztopionym lecz wystudzonym masłem , kisielem, dodać startą skórką z cytryny. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wmieszać drewnianą łyżką do masy serowej. Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. ( tortownica o średnicy 24 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorować czym kto lubi. Smacznego.

Sernik po upieczeniu i wystudzeniu gotowy do dekoracji.

Przepis w Waszym wykonaniu (12)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 666
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 666



Składniki
- ser trzykrotnie mielony 1 kg,
- cukier drobny około 1 szklanki o poj. 250 ml,
- masło 1 kostka,
- jajka 5 szt,
- kisiel cytrynowy (na pół litra wody),
- starta skórka z 1 cytryny,
- cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki,
- Dodatkowo;
- bułka tarta do tortownicy,
- tłuszcz do tortownicy,
- cukier puder do oprószenia sernika,
Ser z wiaderka przełożyć do miski, następnie zmiksować z żółtkami, obydwoma cukrami , roztopionym lecz wystudzonym masłem , kisielem, dodać startą skórką z cytryny. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wmieszać drewnianą łyżką do masy serowej. Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. ( tortownica o średnicy 24 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorować czym kto lubi. Smacznego.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu gotowy do dekoracji.