Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kisielem to sernik bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu . Po upieczeniu i wystudzeniu można go oblać rozpuszczoną czekoladą, polukrować lukrem lub oprószyć cukrem pudrem albo przygotować pyszną polewę kakaową. Polecam
tortownica, mikser, łyżka drewniana, garnuszek, miska,
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3853
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3853
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Ser z wiaderka przełożyć do miski, następnie zmiksować z żółtkami, obydwoma cukrami , roztopionym lecz wystudzonym masłem , kisielem, dodać startą skórką z cytryny. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wmieszać drewnianą łyżką do masy serowej. Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. ( tortownica o średnicy 24 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i udekorować czym kto lubi. Smacznego.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu gotowy do dekoracji.