Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser i mak tworzy doskonałe w smaku połączenie, do tego jabłka i mamy pyszne ciasto. Trochę musimy się pobawić ze składnikami, ale efekt murowany.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5071
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 635
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2501
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5071
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 635
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2501
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 174
Składniki
Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce a następnie podgrzać w garnku z cukrem i cynamonem. Blaszkę o wymiarach 25 cm/36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować schłodzone ciasto i ułożyć na blaszce. Na ciasto wyłożyć rozprażone jabłka. Jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać mak i pozostałe składniki. Mak wyłożyć na jabłka. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać przemielony ser -mieszać. Na koniec dodać proszek i ubitą pianę z białek. Wymieszać bardzo delikatnie. Na mak wyłożyć ser. Wierzch ciasta posypać po skosie ( lub jak nam pasuje) sypkim makiem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przeszło 60 minut. czas pieczenia uzależniony od piekarnika.