Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce, takie jak maliny, idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju deserów, jak choćby do sernika na zimno ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru. Kremówkę połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać. Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą.
Ciasto na noc schować do lodówki. A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości... Smacznego!