Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym cieście z dodatkiem przyprawy do piernika pięknie pachnie świętami. Smakuje nie tylko w święta.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao, dodaj cukier, przyprawę do piernika, margarynę , żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Ciasto podziel na pół i włóż do zamrażarki.
Ser zmiel 2 razy , żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone i wystudzone masło , ser, budynie, oraz po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Na koniec ubij pianę z białek i delikatnie dodaj do sera, delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, na dno zetrzyj jedną część ciasta, wylej ser, na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Sernik piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.