Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym cieście z dodatkiem przyprawy do piernika pięknie pachnie świętami. Smakuje nie tylko w święta.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13192
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2548
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3690
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4651
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13192
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2548
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3690
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4651
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao, dodaj cukier, przyprawę do piernika, margarynę , żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Ciasto podziel na pół i włóż do zamrażarki.
Ser zmiel 2 razy , żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone i wystudzone masło , ser, budynie, oraz po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Na koniec ubij pianę z białek i delikatnie dodaj do sera, delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, na dno zetrzyj jedną część ciasta, wylej ser, na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Sernik piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.