Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, dodaj roztopione wystudzone masło, skórkę oraz sok z pomarańczy oraz twaróg i mąkę. Na koniec dodaj ubite białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż masę twarogową. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zostaw w piekarniku na około 10 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Ostudzony sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i chłodzimy. Smacznego.