Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, dodaj roztopione wystudzone masło, skórkę oraz sok z pomarańczy oraz twaróg i mąkę. Na koniec dodaj ubite białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż masę twarogową. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu zostaw w piekarniku na około 10 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Ostudzony sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i chłodzimy. Smacznego.