Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega rozkosz dla podniebienia i nawet mój mąż, który nie przepada za smakiem mięty, zajadał się tym sernikiem, aż miło
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 760
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4069
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4069
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 760
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4069
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4069
Składniki
Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut. Upieczone zostawiam w zamkniętym piekarniku na następne 30 minut, wyjmuję i studzę. Miętę zaparzam w 1/2 szklanki wrzątku, odcedzam na sicie, wywar miętowy doprawiam cukrem i sokiem z cytryny. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję mąkę i lekko zasmażam. Rozprowadzam wywarem , dolewam około 1-1 1/2 szklanki wrzątku, wsypuję galaretkę i podgrzewam ,aż żelatyna się rozpuści. Sernik kroję na 12 części, układam na talerzykach i polewam sosem miętowym.