Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik( jogurtowiec lub pudding) z tapioką i musem owoce leśne na herbatnikach. To lekkie, delikatnie słodkie ciasto, które nie wymaga piecznią. Serniczek, to doskonały deser na lato.
rant fi18, folia cukiernicza, garnuszek, szpatuła, miska, rózga
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Składniki
Przepis na formę fi 18. Herbatniki zblenduj na drobno. Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Herbatniki przełóż do formy i dokładnie uklep. Wstaw do lodówki.
Galaretkę rozpuść w 250 lm wrzątku. Ostudź. Zimną galaretkę dodaj do jogurtu, wymieszaj.
Tapiokię zalej woda i odstaw na godzinę. Przelej wodą, przełóż do garnka i zalej woda(0,5 l). Gotuj 15-20 min, mieszaj co jakiś czas. Ugotowane kulki będą przezroczyste. Przełóż do misy, dodaj galaretkę, wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
Owoce zagotuj z cukrem, następnie zblenduj. Dodaj żelatynę ( możesz ją wcześniej namoczyć w łyżce wody), dokładnie wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
Masę z tapioką wylej na herbatniki, wstaw do lodówki. Na zimną masę wylej mus. Wstaw na noc do lodówki.