Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik( jogurtowiec lub pudding) z tapioką i musem owoce leśne na herbatnikach. To lekkie, delikatnie słodkie ciasto, które nie wymaga piecznią. Serniczek, to doskonały deser na lato.
rant fi18, folia cukiernicza, garnuszek, szpatuła, miska, rózga
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 614
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9276
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 614
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9276
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 76
Składniki
Przepis na formę fi 18. Herbatniki zblenduj na drobno. Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Herbatniki przełóż do formy i dokładnie uklep. Wstaw do lodówki.
Galaretkę rozpuść w 250 lm wrzątku. Ostudź. Zimną galaretkę dodaj do jogurtu, wymieszaj.
Tapiokię zalej woda i odstaw na godzinę. Przelej wodą, przełóż do garnka i zalej woda(0,5 l). Gotuj 15-20 min, mieszaj co jakiś czas. Ugotowane kulki będą przezroczyste. Przełóż do misy, dodaj galaretkę, wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
Owoce zagotuj z cukrem, następnie zblenduj. Dodaj żelatynę ( możesz ją wcześniej namoczyć w łyżce wody), dokładnie wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
Masę z tapioką wylej na herbatniki, wstaw do lodówki. Na zimną masę wylej mus. Wstaw na noc do lodówki.