Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to ulubione ciasto wielu osób , przygotowuje się go na różne sposoby, zawsze smakuje wybornie. Ten wygląda zachęcająco i super smakuje.
tortownica o średnicy 24 cm
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11194
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13429
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5194
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11194
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13429
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5194
Składniki
3 jajka kurze wybić , oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 1/4 szklanki cukru i masłem. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać do utartych składników , zagnieść ciasto. Schłodzić chwilę 3 jajka wybić ubić na puszysto z 1/2 szklanki cukru, dodać ser z wiadereczka i mascarpone wymieszać , dodać budyń i śmietanę , wymieszać . Masę serową podzielić na 2 części. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć. Na środku umieścić ściętą końcówkę od butelki.
Schłodzoną lekko czekoladę wymieszać z jedną porcją masy serowej. Porcjami nakładać na końcówkę masę serową raz białą , raz ciemną, do wyczerpania składników.
Po wyciągnięciu końcówki, uzupełniamy środek masą, można od środka pociągnąć linie , masy również się wymieszają.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia sera. Wierzch można udekorować , galaretką lub polewą czekoladową.