Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i masa serowa – brzmi jak połączenie idealne, jeśli chodzi o ciasto. Dziś przełamiemy tę słodycz jeszcze dodatkiem rabarbaru.
Blaszka o rozmiarze 24x24 cm
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 54
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 52
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 37
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2222
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 54
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 52
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 37
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2222
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (nad gotującym się naczyniem) i odstaw do ostygnięcia.
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Dodawaj po 1 jajku, cały czas miksując na średnich obrotach. Pod koniec dodaj masę czekoladową, wymieszaj tak, aby nie było grudek. Dodaj mąkę pszenną i odrobinę soli. Połącz wszystkie składniki.
Wyłóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z grzałkami góra i dół. Piecz przez około 20 minut.
W tym czasie przygotuj masę sernikową i rabarbar. Owoce pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i cukrem pudrem. Serek śmietankowy zmiksuj na gładką masę. Dodaj cukier puder, jajko i odrobinę ekstraktu waniliowego. Miksuj krótko do połączenia składników.
Na upieczony spód brownie wyłóż masę sernikową. Następnie ułóż rabarbar. Włóż ciasto ponownie do piekarnika i piecz przez około 35 minut, aby masa się ścięła.