Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na świąteczny stół, ciasto jest na kruchym spodzie.
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10109
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2891
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 80
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10109
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2891
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 80
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Składniki
Przygotowanie ciasta. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Ciastem wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formę. (Forma o wymiarach 30/25/6 cm)
Przygotować masę makową. Masę makową zmiksować z pozostałymi składnikami i równomiernie przełożyć na wyłożony ciastem spód formy.
Przygotowanie masy serowej. Białka oddzielamy do żółtek. Masło miksujemy z cukrem i nie przerywając miksowania, dodajemy stopniowo po 1 żółtku. Następnie całość stopniowo połączyć z twarogiem, wymieszać z budyniem oraz aromatami i na końcu delikatnie wmieszać białka uprzednio ubite na sztywną pianę.
Otrzymaną masę wyłożyć na warstwę makową. Ciasto wstawić do piekarnika i piec przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Seromakowiec ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
S, a następnie schłodzony wyjmujemy z formy i kroimy na 12, równych porcji. Smacznego!!!